Продажбите на велосипеди в Германия се увеличават

Най-значително е увеличението на електрическите велосипеди, чиито продажби се очаква да се покачат с 12% до края на годината

Продажбите на велосипеди в Германия се увеличават
Автор: Ирина Илиева

С близо 4% се е повишило използването на велосипеди и електрически велосипеди в Германия за първото полугодие. За това съобщава немското издание Berliner Morgenpost, позовавайки се на съобщение от асоциацията Zweirad-Industrie-Verband (ZIV), във връзка с предстоящия фестивал Eurobike.  

От януари до юни са продадени около 2.93 млн. велосипеди и електронни велосипеди, което е увеличение с около 3.2% в сравнение със същия период на миналата година. Германия е една от страните в ЕС с най-голямо производство и внос на велосипеди.

Електронните велосипеди достигат до около 920 000 продадени бройки, а ZIV очаква ръст от около 12% до края на годината. „Ние сме много уверени в бъдещето и очакваме с нетърпение по-нататъшното развитие на велосипедите и електронните велосипеди“, коментира директорът на асоциацията Зигфрид Нойбергер.

1.47 млн. превозни средства са произведени в Германия през първите шест месеца на 2019 г., или с около 4.6% повече в сравнение със същия период на миналата година. Вносът на велосипеди и електронни велосипеди през първото полугодие е около 6.1%, а износът нараства с 14.1%. И в двете области делът на електронните велосипеди отново се е увеличил значително, достигайки до 26% за внос и около 36% за износ. 

На Eurobike във Фридрихсхафен ще присъстват над 1400 изложители от 60 държави, които ще представят своите иновации в продължение на четири дни от 4 септември. Първите три дни Eurobike ще е отворен само за търговската аудитория. В събота (7 септември) ще може да се посещава от всички желаещи. Организаторите очакват около 60 000 посетители.

Коментари: 0