Прокопиев: Има рязко влошаване на условията за бизнес в България

По 4 млрд. евро годишно нетно бягат от страната, защото цената на бизнеса е невъзможна

Прокопиев: Има рязко влошаване на условията за бизнес в България
Има рязко влошаване на условията за бизнев в България. Бягат младите, бягат способните, панически бягат хората с капитал. По 4 млрд. евро годишно нетно бягат от страната, защото цената на бизнеса е невъзможна и има развал на институционалната среда. Това заяви мажоритарният собственик на „Алфа финанс холдинг“ Иво Прокопиев пред bTV. 

През миналата седмица спецпрокуратурата влезе в бизнес център, където се помещава фирма, свързана с Прокопиев. Според наблюдаващия прокурор акцията е част от разследване, свързано с предприятието „Каолин“. По думите на Иво Прокопиев действията на прокуратурата е поредната системна репресия и тормоз срещу него. 

Според издателя прокуратурата опитва да докаже, че свободното предприемачество и успехът извън обществените поръчки и кражбата на обществени ресурси са невъзможни, а всеки, който опитва да играе по обратен начин и спазва правилата, ще бъде демонстративно атакуван.

Прокопиев обясни, че е завел дело срещу България в Европейския съд за правата на човека в Страсбург заради незаконните, според него, действия на КПКОНПИ срещу него.
Коментари: 0