Прокуратурата обвини зам.-министъра на транспорта в измама

Ангел Попов е обвинен, че е поискал подкуп от 8000 лв., за да уреди по-лесно транспортни разрешителни

Прокуратурата обвини зам.-министъра на транспорта в измама

Софийската градска прокуратура (СГП) започна дело в Софийския районен съд (СРС) срещу зам.-министъра на транспорта Ангел Попов, който е от квотата на партия НФСБ на Валери Симеонов. Попов е обвинен, че през август 2012 г. е измамил собственик на транспортна фирма, че срещу подкуп от 8000 евро ще му осигури разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт.

Тогава той е действал в качеството си на председател на Националното сдружение на автомобилните превозвачи. Попов е обещал да съдейства на управителя на фирмата, като му е обяснил, че средствата, които иска не са за него, а са за представителите на комисиите, които участват при издаването на четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни.

В хода на разследването е установено, че към 2012 г. Попов е нямал никакво служебно или лично отношение към работната група в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, която била оторизирана да разпределя ЕКМТ/СЕМТ разрешения за транспорт. Въпреки това той подвел управителя на транспортната фирма, че може да повлияе върху решението на този орган, като подкупи някои от членовете му, назовани поименно от Попов. Оказало се обаче, че назованите от зам.-министъра хора изобщо не били част от работната група.

Ако бъде признат за виновен, той може да бъде вкаран в затвора от една до шест години.

Коментари: 0