Промени в ръководствата на държавните енергийни компании

Стоян Янчев става изпълнителен директор на \"Булгаргаз\"

Промени в ръководствата на държавните енергийни компании
4037 ~ 1 мин. четене

Служебният министър на енергетика в кабинета на Огнян Герджиков Николай Павлов излиза от управлението на държавното дружество „Булгаргаз”. Павлов вече официално не е изпълнителен директор на „Булгаргаз” и член на Съвета на директорите. Той заемаше длъжността от началото на 2016 г. Неговото място поема Стоян Янчев, който преди това заемаше поста на финансов директор на дружеството. Промяната вече е отразена в Търговския регистър. Решението е взето от Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг.

От поста председател на борда на атомната електроцентрала е освободен Жаклен Коен. Неговото  място в ръководството на АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД заема Петьо Иванов - изпълнителен директор на БЕХ ЕАД. Коен бе изпълнителен директор на "Българския енергиен холдинг" (БЕХ) от юли 2014 г. до февруари 2016 г.

Смяна е извършена и в Съвета на директорите на „Национална електрическа компания“ ЕАД – зам.-министърът на енергетиката Константин Делисивков застава на мястото на Христо Георгиев като член на съвета. Преди това Делисивков заемаше длъжността на изпълнителния директор на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК).

С промените се цели подобряване на управлението и стабилизиране на финансовото състояние на дружествата. Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвания, уточняват от БЕХ. 

Подкрепи Economic.bg