Служителите на Google ще имат подвижен кабинет

Конструкцията е монтирана в централата на компанията и се спуска от тавана

Служителите на Google ще имат подвижен кабинет
3752 ~ 1 мин. четене
Нова технология ще позволява на служителите на Google да се усамотяват и да провеждат важни разговори и срещи в тиха обстановка. Той ще бъде монтиран в централата на технологичния гигант в Силициевата долина, предадоха световните технологични медии.

Конструкцията, която се спука от тавана, е изградена в партньорство с MIT и архитекта Мишел Кауфман. Тя е разработена от тежести, които са прикрепени на макари, благодарение на което се разпъват стените. 

Затвореното пространство е с диаметър около 3 метра. Целта на компанията е да реши проблема с откритите пространства в съвременните офиси и да създаде подвижно затворено пространство, което ще бъде функционално и няма да заема голяма площ, както би станало ако се направи отделен затворен кабинет. 

Технологията се казва "Трансформиращо се пространство за срещи" и може да променя формата си. Материалите се адаптират спрямо изискванията на служителите и се подреждат сами в исканата форма. 
Подкрепи Economic.bg