Пускат 157 нови емоджита за iOS и Android

Те ще се появят на телефоните на потребителите по-късно през годината

Пускат 157 нови емоджита за  iOS и Android
4604 ~ 1 мин. четене

Неправителствената Unicode Consortium, която създаде глобалния стандарт за емоджита, обяви, че ще пусне до края на годината 157 нови емотикона.

Сред тях ще бъдат такива на кексче, омар, пиратско знаме и по-изразителни усмихнати личица, съобщава CNN Money.

Емоджитата ще имат различни вариации на прически, например с къдрава и права коса, както и различни цветове на косите.

Ще има и повече животни, като кенгуру, лама, лебед и комар.

Сред новите емоджита с усмихнати лица ще има варианти като "ледена физиономия" ("cold face") с поклащащи се ледени висулки, парти лице и "замаяно" емоджи.

Нови супергерои и злодеи се присъединяват към досегашния списък с емоджита и се представят популярни дейности като лакрос, плетене, шиене и скейтборд.

След като Unicode пусне своите насоки, разработчиците на софтуер за Apple и Google правят дизайна за съответните платформи. Ето защо емоджитата на iPhone изглежда различно от това на телефоните с Android.

Новите емоджи обикновено се появяват на мобилните телефони по-късно през годината. Apple обикновено преглежда своите версии през юни и ги пуска през есента със следващата актуализация на iOS. Android ще пусне емоджитата си по-късно тази година.

С последните допълнения общият брой на одобрените емоджита ще стане 2 823. През последните години Unicode направи усилия да включи по-разнообразни тонове на кожата, професии и знамена сред популярните иконки.

Подкрепи Economic.bg