Путин: Доволен съм от резултатите на срещата на \"нормандската четворка\"

За първи път той разговаря с президента на Украйна

Путин: Доволен съм от резултатите на срещата на \

Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин е доволен от резултатите, постигнати на срещата на "нормандската четворка" - Русия, Франция, Германия и Украйна.

Тя продължи около 2 часа и 20 минути. Тази вечер президентът на Русия Владимир Путин, френският му колега Еманюел Макрон, германският канцлер Ангела Меркел и украинският президент Володимир Зеленски преговаряха в зала "Мюра" на Елисейския дворец.

След края на срещата започнаха разговори на четири очи между президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Владимир Зеленски. Те бяха проведени като част от срещата на върха на Нормандската четворка и приключиха към 22 часа тази вечер. Двамата лидери се срещнаха за първи път като досега бяха общували само по телефона. Срещата е продължила около час. Путин каза, че срещата със Зеленски е преминала добре и той е доволен. 

Според кабинета на президента на Украйна четиристранните преговори ще продължат след двустранната среща на ръководителите на Русия и Украйна. Очаква се по-късно днес да има официална вечеря и обща пресконференция.

Коментари: 0