Путин откри най-дългия мост в Европа

Руският президент подкара КАМАЗ по Кримския мост

Путин откри най-дългия мост в Европа

Снимка: БТА

7806 ~ 1 мин. четене
Руският президент Владимир Путин даде старт на автомобилното движение по новооткрития днес Керченски мост, като подкара голям камион КАМАЗ от нулевия километър по посока Керч.

Автомобилното движение за леки коли и обществен транспорт по новия мост ще бъде пуснато в двете посоки от утре. 

"Изграждането на новия мост между полуостров Крим и континентална Русия е историческо постижение и обеща и други такива инфраструктурни проекти в страната", заяви Путин, цитиран от ДПА. Той изрази увереност, че железопътната отсечка от 19-километровия Керченски мост ще бъде завършена до една година. 

"Ще продължим работата по такива проекти из цялата страна", заяви президентът на тържественото откриване на автомобилното трасе по новия мост над Керченския проток. "Ще строим нови пътища, нови мостове, нови летища и пристанища. Ще направим живота по-хубав", добави държавният глава.

Съоръжението ще бъде отворено за движение на камиони от есента, а за влакове - догодина, посочва ТАСС.
След приветственото си слово Путин подкара един от внушителните камиони КАМАЗ от колоната строителна автотехника, открила тържествено движението по моста.

Украинският премиер Володимир Гройсман обвини днес Русия, че с откриването на моста до Крим се подиграва с международното право. "Руският окупатор продължава да се подиграва с международното право. Русия ще плати много скъпо за това", каза той в интервю за Франс прес. 

След като Путин подкара първия камион КАМАЗ, по моста, говорителят му Дмитрий Песков каза, че Путин има книжка за управление на камиони от около 20 години, съобщиха руски държавни медии, цитирани от ДПА. 
Коментари: 0