Радан Кънев прави нова дясна партия

Възможно е той да се кандидатира и за президент

Радан Кънев прави нова дясна партия

Снимка: Стоян Йотов

240 ~ 2 мин. четене

Радан Кънев ще прави нов десен политически проект, с който ще участва на предстоящите президентски избори. Това обяви самият лидер на ДСБ пред Дарик

Кънев не отхвърли възможността той да се кандидатира за държавен глава на президентските избори от името на новата си партия.

„Този проект ще бъде изключително отворен, особено към хора, които до момента не са се занимавали с политика. Ще бъде изключително отворен към българските предприемачи от най-дребния до най-едрия бизнес с възможност те да се включат активно в процеса на взимане на решения и да имат адекватно представителство до най-високото управленско ниво, включително участие в структурите на властта. Защото досегашните опити бизнесът да бъде ангажиран бяха тотално лобистки”, обясни Кънев.

Според него времето на политическите коалиции е отминало, а бъдеще имат само онези, които поддържат силна и единна, но и много отворена структура.

„Говоря за нещо много различно от българската традиционна партия, защото всички български традиционни партии и в най-голяма степен ГЕРБ, следват структурния модел на БКП. Ще дам примери - начинът, по който се изгражда на два пъти в последното десетилетие партията на Саркози. Там възможност да влезе има всеки и ти създаваш култ към тази партия. Ти създаваш, ти плащаш членския внос, който е солиден; придобиваш правото да гласуваш за неговия лидер, за неговия кандидат-президент, за неговите кандидат-министри на отворени вътрешни референдуми и въпреки това партията има строга единна структура и когато дойде време за избори, се превръща в бойна машина, а не в орда варвари, която беше Реформаторския блок на всички досегашни избори”, допълни Радан Кънев.

Припомняме, че след оставката на правосъдния министър Христо Иванов лидерът на ДСБ обяви от парламентарната трибуна, че излиза в опозиция и оттегля подкрепата си от правителството, въпреки че Реформаторският блок, от който ДСБ е част, остава в управлението.

Подкрепи Economic.bg