Радев: Българите избраха да скъсат с корупцията и беззаконието

Радев: Българите избраха да скъсат с корупцията и беззаконието

Снимка: БТА

2558 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Това е победа на разума, на единната ни вяра и желание за законност и справедливост. Предстоят ни още много усилия, но България излиза от застоя и автокрацията. На път сме към развитието, свободата и модернизацията. Това каза президентът Румен Радев, който днес спечели категорично втория тур на изборите с над 65% от гласовете на българите.

Приключи един безпрецедентен политически месец – на два вида избори, които ясно откроиха желанието на народа за промяна, за скъсването с корупцията и беззаконието, за отстраняването на мафията от властта", каза Радев.

Според него не са се сбъднали прогнозите, че българите ще се уморят от избори и ще се върне старото статукво. "Въпреки огромните пари, инсинуациите и пропагандата, които ни заливаха с фалшиви новини и режисирани скандали и опитаха дори днес да отблъснат хората от изборите."

Но България издържа този изпит по демокрация. Не позволи да се всее етническо напрежение. Разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата."

Той се обърна и към партиите в Народното събрание и ги призова да се обединят около отчетливо мнозинство, което да направи реформи в съдебната система, да осигури подкрепа за хората и бизнеса в зимните месеци.

"Борбата с пандемията остава приоритетна задача, а новото правителство не трябва да отстъпва от националните позиции, особено когато става въпрос за българската идентичност и история", каза Радев.

Подкрепи Economic.bg