35% ръст на чартърите от Германия за българските морски курорти

Германия се нарежда на 3-то място сред най-големите генериращи пазари за българския туризъм

35% ръст на чартърите от Германия за българските морски курорти
220 ~ 1 мин. четене

С 35% се увеличават чартърите на TUI, които ще летят от Германия за Бургас и Варна през лятото. Оптимистични са и сигналите от „Томас Кук“, които също отчитат увеличено търсене за България през 2016 г. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на медийния брифинг, който се състоя на българския щанд на едно от най-големите туристически изложения в света - ITB Берлин.

"България може да предложи на практика всичко на немския турист - от морска почивка и ски ваканция, до спа, еко или културен туризъм”, коментира министърът.

Германия се нарежда на 3-то място сред най-големите генериращи пазари за българския туризъм, като миналата година страната ни е посетена от над 620 хил. немски граждани. "Позитивни са сигналите за предстоящия летен сезон, като много от туроператорите отчитат ръст на записванията", допълни Николина Ангелкова.

Трябва да направим това многообразие по-познато и можем да имаме още по-добри резултати", посочи министър Ангелкова. Тя допълни, че през миналата година страната ни е участвала на всички туристически изложения в Германия, а през тази година ще работим, за да направим присъствието си още по-осезаемо.

ITB Берлин е най-значимият световен туристически бизнес форум, отворен и за масова публика. Ежегодно изложението се посещава от над 170 000 души, над 114 000 от които  са професионалисти в туристическия бизнес.

Подкрепи Economic.bg