Разчистват от коли паркинга на Националния стадион от понеделник

От септември той става платен

Разчистват от коли паркинга на Националния стадион от понеделник
1956 ~ 1 мин. четене

Разчистването на паркинга до Националния стадион „Васил Левски“ от автомобили започва от понеделник, 20 август, защото от 1 септември пространството ще се стопанисва и управлява от „Пазари Запад“ и Столичната община. 

От следващия месец престоят и паркирането на превозните средства ще е платено, като ще се таксува съгласно утвърдени тарифи. 

Районът попада в т.нар. "Зелена зона",където заплащането на час е 1 лев.

Търговията с колела, части за тях, както и ски и аксесоари, която от години се извършва на това място, няма да бъде премахната, но ще се осъществява съобразно тарифа на Общината, съобщава БНР.

Целта на промяната е да се въведе ред около Националния стадион, който да осигури спокойствие и комфорт на софиянци и гостите на столицата.

Както Economic.bg писа по-рано, Центърът за градска мобилност (ЦГМ) ще инвестира 2,3 млн. лева в обновяването на подземния паркинг при Националния стадион „Васил Левски“. Той е на три нива, но за момента работи само едно от тях. След реконструкцията паркингът ще стане буферен към метрото и ще може да се ползва безплатно от ползвателите на подземния транспорт, а за останалите паркирането ще  е платено.Подкрепи Economic.bg