Разследване и в \"Рено\" заради вредни емисии

Акциите на компанията с над 20% спад след скандала

Разследване и в \
3809 ~ 1 мин. четене
Офиси на „Рено” са проверявани от френски служби заради съмнения в измами. От автомобилния производител съобщиха новината, след като тя изтече през профсъюзите на служителите на компанията. 

„Агенти на службата за измами са претърсили няколко офиса на „Рено”, се казва в съобщението. Разследването е насочено срещу отделите на компанията, които отговарят за проверката на двигателите. Предполага се, че полицейските претърсвания са заради „последствията от скандала с двигателите на Volkswagen. 

От автомобилната компанията уточняват, че разследването е свързано с технологиите за отработване на емисиите изгорели газове и че до момента "не са открити никакви доказателства за коригиращи устройства в автомобилите.

„Иззети са персоналните компютри на няколко директори”, допълват от профсъюза, откъдето са научили за акцията от техни колеги в претърсваните сгради. 

Миналия месец от френския автомобилен концерн заявиха, че ще инвестират 50 млн. евро, за да се уверят, че в двигателите на колите няма да се появи нередност като тази при Volkswagen. 

Един от големите екологични скандали на миналата година беше предизвикан от разкритието, че някои дизелови модели на немския концерн изкуствено са давали фалшиви данни за отделяните вредни емисии във въздуха, за да влизат в регулациите. 

Разкритията за разследването срещу „Рено” доведоха до над 20% спад в цената на акциите на компанията. Това е най-големият им срив от 17 години насам. Към 12,30 ч. днес по обяд те са се търгували за 68,70 евро, пише Bloomberg.
Подкрепи Economic.bg