Рекорден спад на цените на основните горива

За литър бензин или дизел шофьорите ще плащат по един лев и 99 стотинки

Рекорден спад на цените на основните горива

Основните горива отбелязват рекорден спад на цените. От тази сутрин за литър бензин или дизел шофьорите ще плащат по един лев и 99 стотинки.

Подобно изравнение на цените на двете горива не се е наблюдавало от две години насам. Последното им поевтиняване бе преди седмица, когато литър бензин струваше 2 лв. и 10 ст., а дизелът се предлагаше на цена от 2 лв. и 6 ст., припомня Нова ТВ.

Прогнозите на експертите са, че най-масовите горива у нас ще продължат да падат. Основна причина затова е цената на петрола, която достигна най-ниските си нива на световните пазари.

Само за година най-масовите горива поевтиняха до нивата си от преди 5-6 години. От края на лятото досега цената им падна с повече от 15%.

Поради редица фактори обаче рязкото поевтиняване ще спре и поне година ще зареждаме гориво на същите цени. Едва след това може да се стигне до поскъпване – но само с няколко стотинки на литър отгоре.

Следващото такова леко поскъпване се очаква в началото на лятото, когато отново едновременно хиляди ще тръгнат по пътищата на страната.

Коментари: 0