Ремонт затваря столичния бул. \"Пенчо Славейков\"

Той ще продължи до 16 септември

Ремонт затваря столичния бул. \
1704 ~ 1 мин. четене
Ремонт затваря временно за движение участък от бул. „Пенчо Славейков“ в столицата във връзка строителството на третия диаметър на столичното метро. Той ще продължи от днес, 16 юли, до 16 септември 2018 г. Причината - изграждането на подлез и входове към метростанцията на Медицинска академия. 

Забранява се влизането на превозни средства по:

– бул. "Пенчо Славейков" при кръстовището с ул. "Свети Георги Софийски". Движението ще се извършва двупосочно чрез обход по ул. "Свети Георги Софийски" и между бул. "Пенчо Славейков" и ул. "Константин Иречек" и по съществуващата пътна връзка.

– южната половина от пътното платно на ул. "Свети Георги Софийски" в участък от около 50м.преди бул. "Пенчо Славейков" и по южната половина от пътното платно на бул. "Прага" в участък от около 20м след бул. "Пенчо Славейков".

Също така от днес до края на ремонта се възстановява маршрутът на автобусна линия 604 в посока гара "Искър", като той ще се движи по бул. "Пенчо Славейков", ул. "Свети Георги Софийски", бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов", а оттам по бул. "България".

Тролейбусите от линии 2, 8 и 9 ще се движат по ул. "Свети Георги Софийки" към бул. "Прага" и от там към ул. "Свети Георги Софийски".
Подкрепи Economic.bg