Ремонтът на „Тракия“ бил с по-високо качество от изискваното

Ремонтът на „Тракия“ бил с по-високо качество от изискваното

Снимка: АПИ

2858 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Ремонтът на АМ „Тракия“ е качествен, а изпълнението на всички нормативни изисквания може да се види в документацията, с която разполага „Автомагистрали” ЕАД. Това е становището на експерти от дружеството по повод извършената проверка на отсечката между Чирпан и Стара Загора от страна на новия председател на АПИ инж. Апостол Минчев, предава actualno.

Според информацията Минчев е видял използване на некачествени материали, липса на контрол и неудачни проектантски решения, съобщават от АПИ на официалния си сайт. Специалисти в сферата на пътнотранспортната инфраструктура твърдят обаче, че изнесените от инж. Минчев данни не отговарят на истината и действителността е точно обратната.

„Всички, работещи по ремонта на АМ “Тракия”, са наясно, че магистралата е от важно икономическо и социално значение за Република България и изискванията за качеството са по-високи от нормативно изискуемите. И при най-малкия проблем, свързан с качеството, всички видове дейности се ремонтират за сметка на Изпълнителя, изпитват се отново и след постигане на нормативните изисквания, ремонтните дейности продължават”, категорични са експертите.

Подкрепи Economic.bg