Рокади и по върховете в енергетиката

БЕХ мотивира решението си с подобряване финансовото състояние на съответните дружества

Рокади и по върховете в енергетиката

Снимка: БГНЕС

244 ~ 1 мин. четене

Съветът на директорите на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД е взел решение за рокади в ръководствата на редица ключови компании в държавния енергиен сектор, съобщават от дружеството.

Георги Христозов и Георги Златев са освободени от Съвета на директорите на „Мини Марица-изток” ЕАД. На тяхно място в ръководството на държавното въгледобивно предприятие влизат Диян Червенкондев и Николай Диков, а Андон Андонов запазва позицията си в Борда на директорите на дружеството. Предстои Съветът на директорите да избере и изпълнителен директор.

От поста изпълнителен директор на „Национална Електрическа Компания” ЕАД е освободена и Екатерина Истаткова. На нейно място е избран Петър Илиев, който и преди е бил част от ръководството на енергийното дружество.

Извършени са промени и в състава на управителния съвет на „Електроенергиен Системен Оператор” ЕАД. В новия екип влизат Иван Йотов, Димитър Вълчанов и Милко Милков.

В държавната  ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД за член на Съвета на директорите е избран Диян Димитров, който заменя Михаил Митков.

Промените ще влязат в сила от деня на вписване в Търговския регистър към Агенцията по вписвания. „Промените в ръководствата на държавните дружества от енергийния сектор целят подобряване на тяхното управление и стабилизиране на финансовото им състояние“, мотивират решенията си от Български Енергиен Холдинг.

Подкрепи Economic.bg