Росен Желязков е новото предложение за транспортен министър

Правителството ще убеждава президента Радев да освободи Младен Маринов от поста главен секретар

Росен Желязков е новото предложение за транспортен министър
1312 ~ 2 мин. четене
Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Росен Желязков е новата кандидатура на правителството за поста транспортен министър. Това бе обявено от Волен Сидеров и Цветан Цветанов след края на днешния коалиционен съвет. Те също така поканиха президента Румен Радев на среща, на която да изяснят неговите мотиви да не иска да освободи Младен Маринов от поста главен секретар на МВР.

„Известно е вече името и на новия кандидат за поста министър на транспорта, той е Росен Желязков“, каза Сидеров. Той също така обяви, че канят президента Радев на среща, за да се изяснят обстоятелствата, свързани с освобождаването на Маринов. „Готови сме на среща с него, когато му е удобно, когато каже, включително в присъствието на юристи, които да разтълкуват всеки детайл от процедурата. Има нужда от тълкуване в случая“, каза Сидеров.

До номинацията на Желязков се стигна, след като Александър Манолев се отказа миналата седмица, след като проведе "мъжки разговор" с премиера Бойко Борисов. Той обясни, че причината е медийната атака срещу него през последните дни. "Явно някои хора се притесняват какви реформи ще прокарвам в транспортното министерство. Аз съм прагматичен човек. Тъй като идвам от бизнеса, затова реших, че това е най-правилната стъпка. Ще се срещна с адвокати, за да обсъдим моите бъдещи контрадействия, за да защитя името си", каза Манолев на брифинг, на който обяви отказа си.

Миналата седмица пък Румен Радев отказа да подпише указа, с който приема оставката на Младен Маринов. Той се обоснова с "липсата на съгласуване" от страна на правителството. Цветан Цветанов твърди, че няма такава необходимост, докато вчера Радев отново заяви, че това действие трябва да се съгласува с него.
Подкрепи Economic.bg