Русия започна да се готви за победа на Джо Байдън

Няма съмнение обаче, че „лъжица от лекарството на Тръмп“ би била по-вкусна за Кремъл

Русия започна да се готви за победа на Джо Байдън

Снимка: БТА

3068 ~ 1 мин. четене

Русия на няколко пъти по време на тези президентски избори в САЩ се опита да обясни, че няма много високи очаквания за следващия държавен глава на най-голямата икономика в света. Без значение кой ще обитава Белия дом, според Кремъл отношенията между двете страни няма да се подобрят. 

Избори в САЩ - 2

„За Русия изборът между Тръмп и Байдън е като избор между два вида рициново масло“, написа днес таблоидът „Московски комсомолец“.

Няма съмнение обаче, че „лъжица от лекарството на Тръмп“ би била по-вкусна за руските власти, пише BBC. В крайна сметка Доналд Тръмп никога не критикува президента Владимир Путин и призовава за по-тесни връзки с Москва. Джо Байдън, от своя страна, многократно е скачал срещу Кремъл, което поражда нови опасения, че неговото управление би означавало значително повече санкции.

Москва твърди, че седи отстрани и няма очаквания. Но руските държавни медии досега сипеха комплименти към Доналд Тръмп. Дали това ли ще се промени, питат BBC. А днешните издания на официозните вестници дават някои отговори – там вече има похвали и за демократа.

За разлика от агресивно настроения Тръмп, Байдън зае подчертано неутрална позиция и прие ролята на национален миротворец“, пише „Российская газета“.

На корицата на изданието пък е отправен въпросът:

Толкова ужасяващ ли е Байдън?“

Вестникът посочва още, че президентство на Байдън може да върне САЩ в ядрената сделка с Иран и редица други институции и споразумения.

Друго руско издание „Независимая газета“ пък пише, че все пак при победа на демократа, за Русия рисковете от финансови санкции се увеличават.

Подкрепи Economic.bg