РВД търси ръководители на полети

Подборът на кандидатите ще бъде в началото на ноември, а приемът на документи е постоянен

РВД търси ръководители на полети

ДП РВД стартира от 1 септември есенна сесия за набиране на кандидати за Ръководители на полети. Кампанията започва с дни на Отворените врати, като първата дата е 12 септември. Желаещите да се запознаят с престижната професия ще могат да посетят Районния център за обслужване на въздушното пространство и тренажорите за обучение. Следващите дати ще бъдат обявени допълнително.

Подборът на кандидатите  ще бъде в началото на ноември, а приемът на документи е постоянен. Желаещите да станат Ръководители на полети трябва да преминат успешно шест етапа – подбор по документи, тест по английски език, тест FEAST (First European Air Traffic Controller Selection Test) в две части, практически упражнения на симулатор, проверка за медицинска годност и заключително интервю.

Задължителни изисквания са: висше образование – с минимална образователна степен „бакалавър“, без значение на специалността, и добро владеене на английски език. Кандидатите, които не притежават валиден сертификат за нивото на владеене на езика, ще могат да се явят на безплатен тест в ДП РВД.

След успешно преминаване на подбора, кандидатите ще сключат договор на професионална квалификация и безплатно обучение за Ръководител на полети. Професията е една от най-престижните и отговорни у нас и се практикува от около 300 човека.

ДП РВД очаква и тази година сериозен интерес от младите хора. Нуждата от подготвени кадри се увеличава, тъй като през въздушното пространство над България за едно денонощие преминават около 2000 самолета, а при високо натоварване, както е през лятото, броя достига повече от 3000.

Пълната информация за условията на кандидатстване за професията и дните на Отворени врати, можете да получите на сайта на ДП РВД  - bulatsa.com.

Коментари: 0