Ryanair намалява времето за чекиране на пътници от 13 юни

Пътниците, които изберат да платят за своето място, ще имат възможност да се регистрират до два месеца преди пътуването

Ryanair намалява времето за чекиране на пътници от 13 юни
10795 ~ 1 мин. четене

Нискотарифният превозвач Ryanair реши да намали времето за онлайн чекиране на пътници от четири дни до 48 часа преди полет, освен ако не желаете да заплатите за мястото си.

Ирландската компания вече е предупредила милиони пътници, резервирали полети на Ryanair от 13 юни нататък, че могат да се регистрират само от 48 часа до 2 часа преди заминаването, предават световни медии.

Пътниците, които изберат да платят за своето място (такса, която струва около 4 евро на полет), ще имат възможност да се регистрират до два месеца преди пътуването.

„Това е два пъти повече от 24-часовия период за регистрация, извършван от British Airways, Lufthansa, Norwegian и Iberia. Това ще даде на клиентите с резервните места повече време, за да изберат предпочитаните от тях места преди заминаването”, обясни говорител на авиокомпанията.

До преди две години всеки пътуващ имаше цяла седмица, за да се регистрира, но това бе променено в отговор на "обширна обратна връзка с клиентите", според компанията.

През 2017 г. авиокомпанията получи многократни критики за това, че пътниците, които пътуват заедно, са на много отдалечени на самолета. Авиокомпанията отговори: „Ние сме много щастливи да улесним всеки клиент, който иска безплатна седалка, но също така ще направим всичко възможно, за да улесним клиентите, които желаят да платят за резервирано място”.

Превозвачът съобщи, че се е свързал с клиентите, пътуващи от 13 юни нататък по имейл и им е дал възможност да анулират полета си и да поискат пълно възстановяване на средствата.

Коментари: 0