29 млн. лв. за ремонт на пречиствателната станция в Златни пясъци

Почти всички селища по българското Черноморие вече разполагат с пречиствателни станции, отчетоха при проверка в курорта министрите Николина Ангелкова и Нено Димов

29 млн. лв. за ремонт на пречиствателната станция в Златни пясъци

Снимка: МТ

Министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на околната среда и водите Нено Димов извършиха съвместна проверка на пречиствателната станция в к. к.  Златни пясъци. По време на инспекцията стана ясно, че предстои реконструкция на съоръжението през месец септември. Финансирането е от близо 29 млн. лв. от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“.

Почти всички селища по българското Черноморие вече разполагат с пречиствателни станции. Съоръженията са под постоянен контрол с оглед нормалното протичане на бъдещия летен сезон.

Министър Ангелкова коментира, че през следващата седмица ще бъде отбелязана 60-годишнината на курортен комплекс Златни пясъци. „Националните курорти са тези, които създават имиджа българския туризъм. Затова е много важно да бъде регулиран статутът им. Работи се по създаването на ясни и еднакви правила за това как ще се изгражда и стопанисва инфраструктурата, благоустройството, архитектурната визия, градоустройствените параметри, както и всичко, свързано с поставянето временни обекти“, съобщи Николина Ангелкова. Тя добави, че по този начин ще има единен облик на територията на националните курорти, който да се спазва.

Коментари: 0