551 са телефонните измами в България от началото на годината

Най-голяма част от тях са в големите градове

551 са телефонните измами в България от началото на годината
От началото на годината досега телефонните измами в България са 551, което с 2 случая по-малко спрямо същия период на миналата година. Това обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев на брифинг в МВР. 

По думите му само през септември тази година от 50 измами са предотвратени 25. През 2017 г. са разкрити 16% от телефонните измами, а през миналата година 9%. Най-много са измамите в големите градове, обясни Радев. 

Министърът даде статистика за катастрофите в страната през тази година. От началото на годината броят им е 5530, което е с около 600 по-малко спрямо същия период на миналата година. 

Валентин Радев коментира и темата за сигурността по време на председателството на България на Съвета на ЕС. "Около НДК ще има зона за сигурност, постоянно полицейско присъствие и бариери. Ще има и интегрирана информационна система за видеонаблюдение с камерите на МВР и Столична община", каза още министърът на вътрешните работи. 

Той обясни, че големите събития по време на европредседателството ще бъдат 5 и по това време в столицата ще има специални мерки за сигурност по трасето, по което ще минават гостите.

Относно увеличението на заплатите на служителите на МВР, вътрешният министър подчерта, че допълнително отпуснатите 55 млн. лв. са за тази цел и повишаването на възнагражденията на полицаите ще бъде устойчив процес.
Коментари: 0