Salesforce ще инвестира $2.5 млрд. във Великобритания

Базираната в Сан Франциско фирма планира да увеличи броя на служителите, капацитета на центровете за данни и офис пространствата

Salesforce ще инвестира $2.5 млрд. във Великобритания
Компанията за облачни технологии Salesforce ще инвестира 1.9 млрд. паунда (2.5 млрд. долара) в Обединеното кралство през следващите пет години. Това обявиха от компанията по време на кръгла маса под патронажа на премиера Тереза Май днес, свързана с технологичните инвестиции.

Базираната в Сан Франциско фирма, която е позната с платформата си за управление на взаимоотношенията с клиенти (CRM), използвана от многонационални компании по целия свят, заяви, че планира да увеличи броя на служителите, капацитета на центровете за данни и офис пространството във Великобритания.

Съобщението идва след откриването миналия месец на първия европейски иновационен център на компанията в Salesforce Tower London, който ще използва облачни и мобилни технологии, изкуствен интелект и интернет на нещата, за да предоставя услуги. Компанията ще отвори втория си център за данни във Великобритания през 2019 г.

Британският премиер подкрепи инвестицията. "Salesforce е чудесен пример за предимствата, които една успешна технологична компания може да донесе на икономиката на Великобритания, и аз приветствам продължаващите инвестиции, които ще създадат интересни и висококвалифицирани работни места за нашата работна сила", каза тя, цитирана в изявлението на Salesforce.
Коментари: 0