Samsung представи първия си огъващ се телефон Galaxy Fold (снимки)

Той ще бъде достъпен на пазара от 26 април срещу близо 2000 долара

Samsung представи първия си огъващ се телефон Galaxy Fold (снимки)
Технологичният гигант Samsung представи дългоочаквания сгъваем смартфон Galaxy Fold, предаде репортер на Economic.bg. Той ще бъде достъпен на световния пазар от 26 април срещу близо 1 980 долара. Дни по-късно, на 3 май, ще дебютира и в Европа. Идеята на Samsung за телефон с огъващ се дисплей се тиражира от години. За първи път компанията показа прототип през ноември 2018 г., но това се случи при затъмнено осветление и без да се споделят подробности. Сега митичната концепция най-сетне се материализира в пълния си блясък. Samsung използва нов 7.3-инчов Infinity Flex дисплей с резолюция 2152х1536 пиксела, който дава на устройството екран с размера на таблет. Благодарение на иновативната технология телефонът може да се сгъне и да придобие компактна форма с  размер на екрана от 4.58 инча и резолюция 1960х840. Смартфонът има общо 5 камери – две отпред и три отзад. Предната е със сензори от по 10MP и 8MP. Основната камера (отзад) включва 16MP сензор с ултра широкоъгълна оптика, 12MP основен сензор с променлива бленда и 12MP сензор с 2х телефото обектив и оптична стабилизация. 

Фото системата е идентична с тази на Galaxy S10+.Samsung Galaxy Fold ще бъде в четири цвята и ще поддържа 5G мобилна връзка. 

Смартфонът ще разполага с 512 GB памет, Qualcomm 7nm Octa-core процесор и 12GB RAM. Батерията е двойна с общ капацитет от 4 380 mAh.
Коментари: 0