Samsung отбеляза десетата годишнина на серията Galaxy S с четири нови телефона

Сред тях и такъв, поддържащ 5G мрежи

Samsung отбеляза десетата годишнина на серията Galaxy S с четири нови телефона

Снимка: Samsung

За да отпразнува десетилетие от представянето на първия Galaxy S телефон, южнокорейският гигант Samsung днес анонсира цели четири нови модела. Това са Galaxy S10, S10+, S10e и S10 5G. Надеждата на компанията е чрез обогатяване на асортимента да съумее да посрещне специфичните нужди на потребителите на един вече пренаситен пазар. 

Galaxy S10 е с 6.1-инчов дисплей и ще се продава за 899 долара, S10+ ще е с 6.4-инчов дисплей и ще се продава за 999 долара, S10e е с 5.8-инчов екран и цена от 749 долара, а 5G телефонът на марката ще има 6.4-инчов дисплей, но цената му все още не е известна. 

Ако миналогодишният S9 беше по-скоро актуализирано повторение на своя предшественик, то новите Galaxy S действително може да се похвалят с невиждани новости. 

Едно от първите неща, които правят впечатление, е предната камера. Тя е видимо отделена, но не в прорез, каквато мода прокара Apple със своя юбиляр. Нейното позициониране се вижда на снимката по-долу. 


Тя също така може да се похвали с резолюция 10MP, оптична стабилизация, автофокус и възможност за заснемане на 4К видео. Предната на  камера на Galaxy S10+ има и сензор за дълбочина на изображението. 
Иначе S10 е първия от Galaxy S серията, който предлага ултраширок обектив (Ultra-Wide Lens) със 123-градусово поле на видимост, подобно на човешкото око. Той е особено полезен при заснемане на пейзажни и панорамни кадри. 

Galaxy S10 предлага още стабилен видео запис с технология за цифрова стабилизация. Както предните, така и задните камери могат да заснемат до UHD качество. Задната камера пък дава възможността да записваш видео в HDR10+.

Благодарение на вградения изкуствен интелект Galaxy S10 помага за още по-добри снимки, без да се налага ръчен избор на настройки. Оптимизаторът на сцени вече може да разпознава и обработва по-точно допълнителни сцени. С Shot Suggestion, Galaxy S10 предлага автоматични препоръки за композиране. 
Моделите Galaxy S10, S10+ и S10 5G имат нов извит HD + AMOLED дисплей, за който компанията твърди, че придава по-ярки и по-живи цветове и намалява експозицията на синя светлина, за да намали напрежението в очите.

Динамичният AMOLED дисплей на Galaxy S10 включва и първия вграден Ultrasonic сензор за пръстови отпечатъци5, който чете 3D контурите на вашия физически отпечатък - а не двуизмерен образ - за подобрено отчитане.

Какво още: 
  • Wireless PowerShare: Технологията позволява лесно зареждане на устройства, сертифицирани с Qi. Така Galaxy S10 също ще зарежда съвместими аксесоари. В допълнение, Galaxy S10 може да зарежда себе си и второ устройство едновременно чрез Wireless PowerShare докато е свързан с обикновено зарядно устройство. 
  • Интелигентна производителност: Новият AI софтуер на Galaxy S10 автоматично оптимизира батерията, процесора, RAM паметта и дори температурата на устройството, в зависимост от това как използвате телефона си и продължава да се учи и да се подобрява с времето. 
  • Интелигентен Wi-Fi: Galaxy S10 идва  с интелигентен Wi-Fi, който позволява непрекъсната и безопасна връзка чрез безпроблемно превключване между Wi-Fi и LTE, както и предупреждаване за потенциално рискови Wi-Fi връзки. Galaxy S10 също поддържа новия Wi-Fi 6 стандарт, което прави възможно по-доброто представяне на Wi-Fi, когато е свързан със съвместим рутер. 
  • Bixby Routines: Bixby автоматизира навиците на потребителя и му предоставя персонализирани препоръки.
Нова ера на 5G свързаност

Точно както с 2G, 3G и 4G, Samsung е лидер в работата с 5G – партнира си с големи оператори за разработване и внедряване на 5G мрежови технологии. Сега, Samsung предоставя 5G в ръцете на потребителите с Galaxy S10 5G, първия флагмански 5G смартфон на Samsung. С Galaxy S10 5G потребителите в 5G мрежата могат да изтеглят цял сезон на телевизионно предаване за минути, да играят  игри с богати графики без почти никакво забавяне, да се наслаждават на подобрени VR и AR и да поддържат връзка с приятелите и семейството си чрез 4К видео разговори в реално време. За да се възползвате изцяло от 5G свързаността, Galaxy S10 5G разполага с най-големия дисплей от серията Galaxy S, 6.7-инчов Infinity-O дисплей; 3D Дълбочинна камера на Samsung за заснемане на 3D изображения за захранване на видео фокус и автоматично управление; батерия от 4,500mAh със супер бързо зареждане при 25W.

Коментари: 0