Sensata Technologies отваря 500 работни места в Пловдив, София и Ботевград

Позициите са за ниско и за висококвалифицирани кадри

Sensata Technologies отваря 500 работни места в Пловдив, София и Ботевград

Снимка: Стоян Йотов/Economic.bg

Американската компания Sensata Technologies ще наеме още около 500 души през 2017 г., които ще работят в София, Пловдив и Ботевград. Това каза генералният мениджър на Sensata Technologies Томи Вер Елст, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria. 

"С многото работни позиции, които отваряме в България, определено намирането на таланти ще бъде предизвикателство", подчерта той. "Не можем само да се оплакваме, но трябва и да направим нещо по въпроса. Мисля, че в определен момент като компания трябва да направиш правилните предложения на хората, както и да работиш с университетите и правителствата, за да изградиш едно по-добре бъдеще. Именно натам трябва да бъдат насочени усилията ни", поясни Томи Вер Елст.

По думите му компанията има програма за активно набиране на кадри и работи с тяхно сътрудничество с университети, предлага стипендии и курсове в университетите, свързани с дейността й в производството.

Sensata Technologies увеличава производствените си мощности в Пловдив, където ще се търсят най-много кадри. В София и Ботевград също ще се наемат нови хора. Освен от инженери, компанията ще търси хора за производството, за отдел продажби, маркетинг, дизайн и развитие и други. 

По думите на генералния директор на Sensata автомобилният сектор в България е добре развит. "Освен предизвикателствата със служителите, компанията се развива добре тук. Факт е, че страната е част от ЕС и финансовата стабилност, това са ключови фактори, заради които сме тук и се надяваме да останем и да я развиваме още", допълни Томи Вар Елст. 

Коментари: 0