Северна Корея е ангажирана с постигането на мир на Корейския полуостров

Този мир ще допринесе за сигурността на Азия и света

Северна Корея е ангажирана с постигането на мир на Корейския полуостров

Снимка: БТА

Северна Корея остава непоклатима в ангажимента си към постигане на стабилен мир на Корейския полуостров. Това стана ясно по време на пленарната сесия на Форума за сигурността в Пекин заместник-министъра на отбраната на КНДР Ким Хен Рен.

„Нашата непоклатима позиция е да се отдалечим от конфликтите и да се преместим в един стабилен свят, а също и да превърнем Корейския полуостров, който някога беше най-горещата точка на планетата, в олицетворение на мир и просперитет, което ще допринесе за сигурността на Азия и света“, каза той.

„Мирът и съвместното развитие служат като общо желание на нашето време и са неразделно свързани", заяви заместник-министърът на отбраната. "Важна причина за решението на КНДР да предложи нова стратегическа линия за концентриране на всички усилия за изграждане на социалистическа икономика беше желанието да допринесе за глобалния мир и стабилност, както и да развива националната икономика и да подобри условията на живот на населението", каза заместник-министърът.

"В бъдеще КНДР ще продължи да изпълнява задълженията си да намали конфликта и да постигне стабилен мир на Корейския полуостров", заключи той.

Коментари: 0