Северна Корея: Ще убием повече хора в САЩ, отколкото на 11 септември

Пхенян показа видео с ракетна атака срещу ключови сгради в Южна Корея

Северна Корея: Ще убием повече хора в САЩ, отколкото на 11 септември
4178 ~ 1 мин. четене

Северна Корея заплаши, че ще убие повече хора в САЩ в сравнение с терористичните атаки на 11 септември 2001 г., съобщават световни агенции.

В статия за държавната медия DPRK Today азиатската държава предупреждава, че оръжията на Пхенян са подготвени за удари срещу Белия дом, Пентагона и други важни локации в САЩ.

„Ако преди 15 години атаките с 3 пътнически самолета доведоха до 3000 загинали и до кошмар в живота на САЩ, избухването на нашата окончателна война ще заличи страната от историята, без да й остави време дори да съжалява или да има кошмари”, се казва в статията.

Според Пхенян САЩ са били опозорени пред света при атаката с трите граждански самолета и са получили неизчислими психологически и икономически щети.

Наскоро 33-годишният вожд Ким Чен-Ун заплаши с „ядрена буря” враговете на страната, след като ООН наложи нови санкции на Северна Корея.

Междувременно японският министър на отбраната ген. Накатани предупреди, че Пхенян може да извърши нов ядрен опит, предаде ТАСС.

„Напоследък Северна Корея крайно рязко реагира на натиска на международната общност и протичащото в момента американско-южнокорейско военно учение. При това положение не бива да изключваме нови провокационни действия от страна на Севера”, изтъкна той.

По думите му ядрените опити и пусковете на балистични ракети са крайно голяма заплаха.

Официалният сайт на Северна Корея публикува ново пропагандно видео, което показва ракетна атака срещу Синия дом на президента на Южна Корея и други правителствени сгради в столицата Сеул.

 

Подкрепи Economic.bg