Sharp може да затвори ТВ заводите си извън Япония

Силна е конкуренцията с китайските и корейските производители

Sharp може да затвори ТВ заводите си извън Япония

Японският производител, който от известно време регистрира загуби, обмисля затварянето на заводите си за телевизори в чужбина. Това обяви един от директорите на компанията, цитиран от Ройтерс. Компанията обаче очаква това направление от дейността да е печелившо през следващата фискална година, стартираща през април, благодарение на силното търсене в Япония на модели с ултра-висока резолюция 4K.

Затварянето на заводи в Китай и Малайзия е част от мерките за преструктуриране на бизнеса на компанията, обяви Кеничи Кодани, който е начело на поделението за дигитална информация.

Миналата година Sharp продаде завода си за телевизори в Полша, а по-рано тази година продаде и този в Мексико на китайската компания Hisense Group. Продажбата или затварянето на заводите в Китай и Малайзия би означавало, че производителят ще остане с предприятия за телевизори само в Япония.

Като пионер в производството на течнокристални телевизори, Sharp пусна първия модел през 1987 г. Тогава компанията имаше големи печалби, но след това не успя да се пребори с конкуренцията на китайските и корейските производители.

В края на миналия месец Sharp прогнозира, че поделението ще завърши с 13 млрд. йени (105,55 млн.долара) оперативна загуба през текущата фискална година. 

Коментари: 0