Шезлонг и чадър на централния плаж във Варна ще струват 20 лв.

Правителството търси концесионер за плажовете „Силистар“ и „Бутамята“

Шезлонг и чадър на централния плаж във Варна ще струват 20 лв.

Снимка: Economic.bg/Архив

908 ~ 1 мин. четене

Правителството определи за концесионер на централния плаж във Варна дружеството "Лазурен бряг" ЕООД, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. За 20-годишния срок на концесията във Варна цената за 1 бр. чадър ще е в размер на 10 лв. с ДДС, колкото ще е и шезлонгът. За срока на концесията фирмата ще инвестира 49 296 лв. с ДДС в санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж.

На днешното си заседание правителството определи концесионер и на плаж „Дяволска река 1“ в община Приморско. За концесионер е избрана фирмата „Луксор прим“ ЕООД. За 20-годишния срок цената на 1 бр. чадър и шезлонг ще е в размер до 7 лв. с ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 19 537 лв. без ДДС.

Министерския съвет взе решение да открие процедура по възлагане на концесия на  морските плажове „Силистар“ и „Бутамята“, община Царево, област Бургас. Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за „Силистар“ е 6 116 лв. без ДДС, а за „Бутамята“ - 13 892 43 лева без ДДС. Двата морски плажа ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Коментари: 0