Сигнал за бомба приземи самолет в Бургас

В момента тече проверка на машината

Сигнал за бомба приземи самолет в Бургас
184 ~ 1 мин. четене

Самолет, пътуващ от Варшава за Хургада, е кацнал принудително на летището в Бургас, съобщи Нова тв. Причината е, че по време на полета пътник от машината е съобщил за бомба на борда, която ще бъде активирана.

Пътникът е 64-годишен мъж, полски гражданин, който е изведен и в момента се проверява какво го е предизвикало да подаде сигнала за взривно устройство.

Самолетът е бил приземен към 6 ч. сутринта, а пътниците, които били 161 на брой, са изведени. Те са настанени на топло и получават кафе и вода. 

Машината в момента се проверява, тя е изведена на отдалечена стоянка и засега всичко е спокойно. Очаква се спец отряд от София, който да дойде и да се заеме с проверката.

Информацията на Нова тв идва от кмета на Бургас Димитър Николов, който е на място и следи ситуацията

Аерогарата е затворена и не приема полети, но обстановката е спокойна, каза Николов. Графикът няма да бъде нарушен, тъй като до обяд не се очакват кацащи самолети.

Гранична полиция е блокирала входа и проверява всяка кола. Цивилни граждани не се допускат. Служебните коли и служители на летището обаче слизат след проверка. Пожарни и линейки спешно са изпратени на аеропорта около 7 часа.

Очаквайте подробности!

Подкрепи Economic.bg