„Силвър Стар“ изгражда мултифункционален комплекс в София

Амбициозният проект на дистрибутора на Mercedes-Benz за България ще е на площ от 65 хил. кв. м

„Силвър Стар“ изгражда мултифункционален комплекс в София

Снимка: Силвър Стар България

10339 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Генералният дистрибутор на Mercedes-Benz за България "Силвър Стар" постави началото на изграждането на собствен мултифункционален комплекс в София. В него ще се се предоставя пълната гама от услуги в областта на продажбите и следпродажбеното обслужване за леки и товарни автомобили.

Общата площ на амбициозния проект ще е над 65 хил. кв. м, а планираната инвестицията е в размер на 18 млн. евро. Комплексът ще бъде разположен в индустриалната зона на район Кремиковци – между Челопешко шосе и Околовръстен път.

За нас построяването на собствен дом в София е историческо събитие, тъй като там ще можем да предложим на своите клиенти традиционно високо качество на обслужване и невероятно клиентско преживяване, а на своите колеги – още по-добро работно място“, заяви по време на церемонията по първа копка г-н Ролф-Юрген Заерле, главен изпълнителен директор на "Силвър Стар".

След построяването му комплексът ще посреща гости с впечатляващ модернистичен шоурум от 1700 кв. м и с изцяло новооборудвани сервизи за леки и товарни автомобили на площ от 8700 кв. м. Общата разгърната застроена площ на комплекса е в размер на почти 13 хил. кв. м, като е предвидено сградата да бъде на два етажа.

На първия етаж освен шоурум и приемна за леки автомобили ще се помещават приемна за товарни автомобили, както и 2 сервиза – за леки и за товарни автомобили и автобуси, склад за резервни части, каросериен и бояджиен сервиз, както и тренинг център. Ще бъде изградено и първото за българския пазар закрито сервизно лоби за леки автомобили, където клиентите ще могат да паркират, а сервизните консултанти, независимо от климатичните условия навън, ще могат да осъществят безпроблемно първоначален оглед.

На кота нула ще бъде построен и автокозметичен център за леки и товарни автомобили. Офисната част на сградата ще е разположена на втория етаж, като ще предлага обширно споделено пространство с модерни и иновативни работни места, изцяло съобразени с процесите по дигитализация, които протичат в компанията.

С построяването на столичния комплекс, общата инвестиция на група "Силвър Стар" в България от началото на дейността ѝ през април 2017 г. ще достигне 45 млн. евро, като за същия период компанията е продала над 7300 превозни средства. Очаква се до края на 2021 г. приходите от дейността на дружеството да достигнат 150 млн. евро.

След Варна, Пловдив и Бургас, софийската локация ще бъде четвъртият собствен комплекс на "Силвър Стар" в България. Компанията притежава и представителен обект в Sofia Ring Mall.Подкрепи Economic.bg