Симеонов обяви „триумфална победа“ над Hedon и Cacao Beach

Заведенията спират да обслужват клиенти на открито след 23.00 ч. и задължително ще има обезшумителни панели

Симеонов обяви „триумфална победа“ над Hedon и Cacao Beach
С триумфална победа за държавата приключи сагата „Какаов плаж“ и „Хедон“! На 10 август РЗИ-Бургас, със съдействието на ОД на МВР-Бургас, запечата заведенията „Какаов плаж“ на плаж Слънчев бряг–юг и „Хедон“ на плаж Харманите, Созопол, заради системни нарушения на Закона за защита от шума в околната среда.

Това написа вицепремиерът Валери Симеонов на личната си страница във Facebook. Той е прикрепил снимани заповедите на управителите на двата бара – Бийч бар „Хедон“ и Бийч бар „Какао“, с които те нареждат на своите служители да не обслужват клиенти на открито след 23.00 ч. Също така собствениците ще поставят обезшумителни панели в рамките на търговската част на дискотеките.

До тези заповеди се е стигнало, след като Административния съд в Бургас е отказал да разгледа жалбите на двете заведения срещу решението на РЗИ–Бургас да спре временно дейността им заради нарушаване на Закона за защита от шума в околната среда.

„По повод на прекомерния медиен и политически интерес към тези чисто формални административни действия за спазване на законността, информирам заинтересованите и техните покровители, че нарушителите изпълниха законовите предписания на здравните органи и издадоха фирмени заповеди за прекратяване на озвучаването след 23:00 ч. на открити площи“, написа още Симеонов.

„И нощта става време за почивка!“ Нежна е нощта!“, завършва Симеонов.
Коментари: 0