Слаби данни подкопаха Уолстрийт

С пълна сила и днес ще продължи сезонът на финансовите отчети

Слаби данни подкопаха Уолстрийт

Снимка: БТА

Слаби макро данни и недоверие в развитието на търговските отношения между САЩ и Китай подкопаха Уолстрийт и индустриалният Dow Jones  изтри 0.08% от стойността си, широкият S&P 500 – 0.20%, а технологичният Nasdaq – 0.3 на сто до 8124 пункта.

Данните за продажбите на дребно в САЩ през септември се свиха спрямо тези за август с 0.3 на сто и породиха нови съмнения за рецесия, сочи дневният бюлетин на "Елана Трейдинг".

На корпоративния фронт Bank of America поскъпна с 2% отчетена печалба за Q3, която надмина очакванията на анализатори. Междувременно след края на щатската борсова сесия отчети изнесе и видео стрийминг гигантът Netflix, който представи отлична печалба на акция в размер на 1.47 USD на акция при очаквани 1.04 USD основно заради ръст при абонатите на услугата. В часовете след звънеца акциите поскъпнаха с 8%. В същото време акциите на IBM паднаха с 4% заради неочаквано ниска печалба.

Акцентите днес

Икономически данни – САЩ

В четвъртък отново ще има множество ключови данни за САЩ, сред които такива за разрешителните за строеж, началното строителство, седмичните молби за помощ при безработица, индекса за бизнес активността във Филаделфия и индустриалното производство. Очакваме засилена волатилност при долара.

Финансови отчети – Q3, 2019

С пълна сила и днес ще продължи сезонът на финансовите отчети. Днес преди старта на борсовата сесия ще видим данните на Philip Morris, Honeywell, Morgan Stanley, SunTrust Banks и много други. Акцентът ще падне върху Morgan Stanley, като според анализатори финансовият холдинг ще покаже приходи в размер на 9,61 млрд. долара и печалба на акция от 1,12 USD. За Philip Morris очакванията са за приходи от 7,65 млрд. и EPS от 1,36 долара на акция.

Инструменти на фокус

Societe Generale - Месечна

Месечната графика на Societe Generale ни посочва движение в относително тесен диапазон от 2009 година насам. Рамките на канала са около 25-50 евро на акция и през последните два-три месеца акцията записва лек ръст, отбелязващ зелени свещи. В комбинация с възхода около 20 пункта на Стохастик смятаме, че акцията е в удачен момент за средносрочна инвестиция с цел стойности около 40-50 евро на акция.

EUR/USD – Седмична

Седмичната графика на най-търгуваната валутна двойка ни показва стабилен низходящ канал от средата на 2018 година насам, като спрямо минимума и максимума от респ. края на 2016 и началото на 2018 година, корекцията на Фибоначи посочва движение между 76,40% и 61,80%. Съвсем наскоро имаше неуверена атака на долната подкрепа, след която последва надмощие на купувачите. Няма да се изненадаме от поскъпване до 1,115-1,119, като след такъв скок понижение до под 1,09 не би било изненада.

Coffee NY – Дневна

Нюйоркското кафе претърпя тежък до момента октомври, достигайки зоната на подкрепа около 92 долара. Не изключваме задълбочаване още на разпродажбите, които, при спад под 90 долара, може да образуват устойчив низходящ тренд, но в скоро време очакваме нова бича серия, която да изпрати ароматната суровина за тест на 50-дневнта ЕМА.

CAC 40 – Дневна

Френският индекс засега успешно се бори със съпротивата около 5600-5700 от края на април насам след поредица от силни сесии с много леки отстъпления. Не бива да се подценява движението на Стохастик, който ни дава сигнали за скорошно отслабване на бичия импулс. В същото време се вижда как MACD набира сила, навлизайки възходящо в положителна територия. Очакваме отстъпление от сегашните нива на индекса, което обаче би дало поле за вход в дълга позиция на по-изгодни нива.

Коментари: 0