Сменят ръководството на Банката за развитие

Във финансовите среди вече се коментира името на Ангел Геков, който до началото на 2011 година бе изпълнителен директор на Българска банка за развитие

Сменят ръководството на Банката за развитие

До седмица Българската банка за развитие ще е с ново ръководство. Това съобщава в днешния си брой в. "Стандарт", позовавайки се на високопоставени източници, близки до Министерски съвет. Във финансовите среди вече се коментира името на Ангел Геков, който до началото на 2011 година бе изпълнителен директор на Българска банка за развитие. Най-вероятно той ще поеме управлението на ББР от Димо Спасов.

Правата на държавата в общото събрание на акционерите на банката се упражняват от министъра на финансите и в случая финансист номер 1 Владислав Горанов ще предложи промените пред Надзорния съвет на ББР. В управителния съвет на институцията влизат още Билян Балев - зам.-председател на Управителния съвет и изпълнителен директор и Иван Христов, член на УС и изпълнителен директор на ББР.

За новия състав на ръководството на българската банка за развитие се спрягат имената на Бисер Манолов и Илия Кирчев. Манолов е известен като финансист и шеф на икономическия екип на "Движение България на гражданите". А Кирчев е банкер.

Запознати припомниха, че на 30 септември тази година общото събрание на акционерите избра нов надзорен съвет на банката. Димитър Димитров, Кирил Ананиев и Атанас Кацарчев замениха досегашните проф. Николай Неновски, Деница Кирова и Емил Караниколов.

Коментари: 0