София ще е домакин на първия спортен хакатон в България

Целта е създаване на условия за сътрудничество при разработката на софтуерни и хардуерни проекти за всички видове спорт

София ще е домакин на първия спортен хакатон в България
Първото у нас иновативното състезание за технологии в спорта - Спортни Хакатони България, ще се проведе на 10 и 11 март, съобщават организаторите от EduTechFlag. Състезанието ще събере на едно място софтуерни инженери, спортисти, програмисти, дизайнери и всички, за които спортът, спортните технологии и иновации са предизвикателство.

Целта е създаване на условия за сътрудничество при разработката на софтуерни и хардуерни проекти за всички видове спорт. Възможните предложения варират от проектирането на робот-коментатор на спортни състезания до аксесоари, измерващи скоростта на бегач в реално време.

Участниците ще разработват технологични решения по 18 теми разпределени в 6 категории:
  • Спортни технологии, приложения и данни;
  • Спорт, музика и здраве;
  • Спортно образование;
  • Спортни мобилни игри;
  • Спортни Интелигентни (SMART) Облекла;
  • Спорт и медия.
В един екип могат да участват до четирима състезатели, без възрастови ограничения. Регистрацията е отворена до 10 март включително.

Екипите ще разполагат с 48 часа, за да изготвят и финализират проектите, които могат да бъдат на концептуално (идейно) ниво, прототип или завършено решение.

В рамките на спортния хакатон ще се проведе и първата Sports Tech конференция, на която ще бъдат представени най-добрите практики и иновации в спорта и технологиите, подпомагащи прогреса на спортистите и управлението.

Домакин на двудневното събитие е Националната Спортна Академия „Васил Левски“.
Коментари: 0