Соларният покрив на Tesla наистина е по-евтин от обикновения

Компанията вече стартира производството и поръчката на два от четирите вида керемиди

Соларният покрив на Tesla наистина е по-евтин от обикновения

Добра новина за онези, които се заглеждат по новите слънчеви покриви на Tesla. Компанията вече обяви цените за своите соларни покриви и те наистина се оказват по-достъпни от традиционните в САЩ. Цената на квадратен фут (около 90 кв. см.) от покрива на Tesla започва от 21.85 долара, което е близо 20% по-евтино от нормалния покрив - дори и без факторинг в енергоспестяването.

Компанията вече стартира производството и поръчката на два от обявените по-рано четири вида керемиди – тези от гладко стъкло и от стъкло с текстура. Другите два вида ще бъдат на разположение много скоро, съобщават от компанията. Инсталирането на соларен покрив отнема между 5 и 7 дни, а след това всичко се управлява от Tesla и не е нужно да се притеснявате за нищо, когато поръчате Tesla Solar Roof.

Цената на слънчевия покрив Tesla в крайна сметка зависи от колко енергия имате нужда и от процента активни слънчеви плочки на самия покрив. За да помогне на хората да определят това, Tesla пусна калкулатор за соларен покрив, така че те да могат да преценят точната цената и колко пари покривът ще им спести с течение на времето.

За повечето къщи Tesla казва, че само около 40% от покрива ще бъде активно слънчев, но процентът на активните плочки зависи от енергийните нужди на домакинството. Въпреки ниската цена на соларния покрив, потребителите трябва да закупят и устройството Powerwall 2.0 - батерията за съхранение на произведената през деня енергия и инвертора към нея. Батерията се свързва с електрическата система на дома. Въпреки че най-малката батерия струва допълнително 6200 долара, дългосрочните икономии се изчисляват на хиляди долари.

Слънчевият покрив допълва архитектурата на дома ви, като превръща слънчевата светлина в електричество. 

Коментари: 0