Сорос подкрепи „войната“ на Тръмп срещу Китай и Huawei

Според американския милиардер САЩ ще са на върха в разработването на изкуствен интелект, докато китайската компания е притисната

Сорос подкрепи „войната“ на Тръмп срещу Китай и Huawei

Снимка: Wikipedia

Политиката на САЩ по отношение на Китай е най-голямото, и може би единственото, външнополитическо постижение на администрацията на Доналд Тръмп. Това каза милиардерът и създател на фондация „Отворено общество“ Джордж Сорос пред WSJ.

Сорос нарече Китай „опасен съперник в изкуствения интелект и в машинната обработка на данни“, но посочи, че САЩ ще е на върха, докато Huawei остане включена в т.нар. „черен списък“. „Докато Huawei е в „черния списък“ с предприятия, тя няма да има решаващи технологии и ще бъде сериозно отслабена“, смята милиардерът.

Той смята, че ако Републиканците позволят на Тръмп да спаси управляваният от Комунистическата партия телекомуникационен гигант, те „ще абдикират от най-основните си демократични отговорности“.

Коментарите му са факт, след като самата компания Huawei отрече многократно, че е управлявана от китайското правителство.

Трябва да се има предвид, че Сорос е важен донор на Демократическата партия в САЩ и е силен критик на президента Доналд Тръмп.
Коментари: 0