Стара Загора чества празника с 300-метров трибагреник

Стара Загора чества празника с 300-метров трибагреник

Снимка: БНТ

Навръх 3 март старозагорци отново ще изминат пътя-поклон до хълма „Бранителите на Стара Загора“ в шествие с националния флаг. 300-метровото знаме за поредна година беше носено на ръце от военнослужещи от Втора механизирана бригада, заедно с желаещите да застанат редом до тях старозагорци и гости на града, пише Kmeta.bg.

По повод 141 години от Освобождението на България, трикольорът ще се издигне на "Самарското знаме" - символ на героизма на старозагорци, дали живота си в защита на своя град по време на Руско-турската война, съобщава Нова телевизия. 

Тържествата на Трети март започнаха с Божествена света литургия, която беше отслужена в Катедралния храм "Свети Николай". След това бяха положени венци и цветя на паметниците, посветени на Освобождението на Стара Загора - Мавзолей-костница "19 юлий 1877", Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин, Паметник на загиналите воини в Джуранлийския бой, Паметник на загиналите във войните старозагорци и Паметник на Старозагорското въстание.
Коментари: 0