Starbucks откри първия си обект в Пловдив

Този месец предстои откриване и на още един Starbucks в София

Starbucks откри първия си обект в Пловдив

Снимка: Economic.bg

Световноизвестната кафе верига Starbucks, представена в България от AmRest, откри своето първо кафене във втория по големина град в България Пловдив. Това е единадесетият обект в страната на прочутия бранд, който тази година чества и своята десетгодишнина в България. 

Кафенето е разположено в Мол Пловдив на ул. „Перущица №8, ниво партер и разполага с търговска площ от 240 кв. м. и 121 седящи места отвън и вътре. Обектът е отворен за посетители всеки ден от 08:00 до 22:00 ч.

Интериорният дизайн в новото кафене е разработен специално за Пловдив с акцент върху градската култура, традициите и историята на бранда. Фокусът е към съвременния градски човек и семействата с деца, които да прекарват свободното си време с любими хора, за усамотен момент с книга или работна среща.

Всички гости на Starbucks Пловдив могат да се насладят както на емблематичните напитки на веригата, приготвени с кафе 100% арабика, така и на иновативните и сезонни предложения, като новото Cheesecake Frappuccino с три вкуса – карамел, ягода и шоколад.

На откриването на първото кафене Starbucks в Пловдив беше представено и новото здравословно меню, създадено специално за Starbucks от победителя в MasterChef 2017 Божана Кацарова. То включва плодово смути, салата с моцарела и пиле, както и сандвич с шунка, авокадо и сирена. Част от продажбите, реализирани от менюто на Божана в Starbucks, ще бъдат дарени на сдружение „Русаля“ – организацията, която е създала и управлява частното училище за изкуства и занаяти за социално слаби деца във великотърновското село Русаля. 

През този месец предстои откриване и на още един Starbucks в Сердика Център - София, като продължават преговорите за разширяване на веригата и в още локации. Вече се извършва и реновиране на първите обекти на компанията у нас.

Коментари: 0