Стрелба в търговски център в Мюнхен (обновена)

Очевидци съобщават за десетки ранени

Стрелба в търговски център в Мюнхен (обновена)

Инцидент със стрелба в търговски център в Мюнхен е вдигнал на крак полицията в града. Провежда се мащабна операция, съобщават немските медии, цитирани от Би Би Си. 


Според информациите районът около търговския център Olympia-Einkaufszentrum в района на Моозах в северозападната част на града е отцепен.


На мястото има поне 20 полицейски коли. Пристигнали спецчасти и цивилни полицаи. Свидетели съобщават, че на мястото има и хеликоптер. 

Районът е отцепен. Метрото е блокирано. Според местни медии търговският център е евакуиран. 

Съобщава се за много ранени. TZ съобщава за 15 ранени, но за момента информацията не е потвърдена официално. 

Според Muencher Abendzeitung има 15 убити.

Информационни агенции твърдят, че нападателят е един и е открил безразборна стрелба в кафене, а след това – и в подземния паркинг.

Телевизия SAT 1 съобщава, че въпросният мъж е продължил да стреля и в метрото. Движението на влаковете било спряно, съобщава Нова тв.

Българското министерство на външните работи, обяви, че поддържа връзка с посолството в Берлин и с дипломатическите представителства в страната. Засега няма данни за пострадали българи.

По-късно от полицията заявиха, че има над един убит и че нападателите може да са повече от един, но местонахождението му/им не е известно.


Силите за сигурност в страната са в повишена готовност след понеделник, когато 17-годишен мигрант посече петима души във влак в Бавария.

Властите предупредиха, че е възможна опасност от нови атаки.

Снимките са от потребители в социалната мрежа Twitter.

Коментари: 0