Втора стрелба в Мюнхен (видео) (обновява се)

Въоръжен откри огън в заведение, евакуират централната гара

Втора стрелба в Мюнхен (видео) (обновява се)
Втори инцидент със стрелба в Мюнхен в рамките на часове.

След като около 19 ч. неизвестен откри огън в търговския център Olympia-Einkaufszentrum и после в метрото, час по-късно бе съобщено за въоръжен, който стреля пред заведение за бързо хранене в града. Инцидентът е станал на улица Карлсплац пред МакДоналдс. 

Видео от стрелбата бе пуснато в социалните мрежи и обиколи медиите.

Според полицията става дума за организирана терористична атака, съобщи бТВ. 

Ройтерс съобщи, че в момента евакуират централната гара в Мюнхен.

Градът е изолиран, спрени са метро, трамваи, автобуси.

Елитни спецчасти пътуват към града. Хеликоптери кръжат в небето.

Полицията препоръча гражданите да не напускат домовете си, да не излизат на публични места.

Те призоваха и хората да не качват видеа в социалните мрежи и да не се включват на живо, защото така терористите разбирали местоположението им, съобщи бТВ.

От българското консулство в Мюнхен обявиха горещ телефон с номер 0049 172 888 1056, на който могат да звънят български граждани - за информация за свои близки или при нужда от съдействие. Генералният консул Антоанета Байчева на всеки 30 минути докладва на премиера Бойко Борисов. За момента няма данни за пострадали българи. Целият личен състав на консулството е в готовност да оказва съдействие,при нужда, на наши съграждани. В града официално регистрираните българи са над 7000 хиляди, но не може да се кажа с точност колко наши сънародници са тук, защото има и туристи, и други пребиваващи.

Обаждали са се няколко българи, били близо до търговския център Олимпия, които са съобщили, че все още в мола има хора, които не са евакуирани и полицията ги държи вътре. Българите не са търсили помощ, а са искали да съобщят в консулството актуална информация.

В града е задействана и функцията на Фейсбук за безопасност Safety Check, където всеки може да се отбележи дали е в безопасност.

Издирват се трима въоръжени мъже за стрелбата, съобщава полицията.

Шест са жертвите при атаката в търговския център, съобщи официално полицията.

Очаквайте подробности!

Коментари: 0