Студът продължава и днес

Опасно ниски температури за 16 области в страната

Студът продължава и днес

Снимка: Стоян Йотов

140 ~ 1 мин. четене
Студеното време продължава и днес. В 16 области в Северна България има предупреждение за опасно ниски температури от -15 до -20 градуса. Това се отнася за областите Видин, Монтана, Враца, София-град, София-област, Перник, Плевен, Ловеч, Габрово, Русе, Разград, Търговище, Велико Търново, Шумен Добрич, Силистра.

На много места се очакват мъгли, най-силни по крайбрежието на Дунав.  В южната част на страната ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще бъдат от 0 до +5 градуса, съобщават от БАН и НИМХ.

Над планините по-значителни увеличения на облачността ще има над масивите от Западна България, но почти без валеж. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°, привечер ще започне ново застудяване.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с максимални температури от 3 до 5 градуса. Температурата на морската вода е 4-6 градуса, а вълнението на морето ще бъде около 1-2 бала.

Предупреждение за опасно ниски температури и мъгли не само у нас, почти навсякъде на Балканите. Максимални температури под нулата и снеговалежи ще има и в Източна Европа. С валежи, но от дъжд, ще бъде в страните от Западна Европа. У нас студеното време ще продължи и в близките дни.
Подкрепи Economic.bg