Световната верига болници MEDİCALPARK стъпва в София

Турската верига открива официално представителство в България

Световната верига болници MEDİCALPARK стъпва в София
8992 ~ 2 мин. четене

Известната турска болнична група “Медикал Парк” стъпва у нас с официално представителство в София. Веригата обединява 30 болници в 17 града, а на 6 март ще открие своя офис и в България, информира Profile International.

Всички болници от веригата, която е и първата частна клиника за онколечение в южната ни съседка, работят по международни стандарти, използвайки най-съвременните методи в медицината. Първата болница е създадена през 1993 г. Групата е изградена на база стандартите за акредитация на Joint Comission International (JCI) и стандартите за качество на Министерство на здравеопазването. 

Най-широко разпространената болнична мрежа в Турция лекува пациенти от над 90 държави (по данни само за 2016г. брой чужди пациенти, постъпили за лечение, са над 50 000) и 10% от населението на Турция. При мозъчна и неврохирургия се използва и уредът за радиохирургия Гама нож.

Веригата болници “Медикал Парк” извършва над 800 трансплантации годишно (по данни от 2017г.) - на бъбрек, черен дроб, панкреас и роговица. Само за 2017 г. в центровете на веригата са извършени 487 бъбречни и 55 чернодробни трансплантации, успеваемостта съответно е 98% и 88%. При бъбречните трансплантации е постигнат резултат с над 98% успеваемост за 1-та година след операцията и 96,7% на 3-та година. 

В "Медикал Парк" се извършват средно годишно над 600 костномозъчни трансплантации. Веригата е сочена като десети в света сред най-добрите центрове за хирургия при болестта на Паркинсон (лечение с помощта на невростимулатор). 

Турската болница е известна и с високо ниво на успеваемост при инвитро процедурите. Центровете за асистирана репродукция постигат бременност в около 55-60% от случаите, 40% от процедурите с раждане на бебета. Болничната верига е позната сред български пациенти, които предпочитат да извършват интервенции за пластична, реконструктивна и естетична хирургия. 

Коментари: 0