Световноизвестен гид похвали забележителностите в България

Lonely Planet написа статия за вълнуващите места за туристи у нас

Световноизвестен гид похвали забележителностите в България

Световният пътеводител за туризъм и пътешествие Lonely Planet публикува обширна статия за страната ни като целогодишна дестинация за приключенски туризъм, предаде Kmeta.bg

Един от най-тиражираните световни пътеводители за пътешествия Lonely Planet публикува на сайта си в статия с някои от  по-любопитните и вълнуващи за чуждестранните туристи места у нас. Сред набелязаните от авторката Брана Владисавлиевич задължителни спирки за туристите с приключенски дух са познатия с вековните си винени традиции Мелник, Долината на розите в Казанлък, Рилският манастир, теснопътната железопътна линия Септември-Добринище и китното селце Горно Драглище в полите на Рила, известно с местните си специалитети и съхранени вековни обичаи.

„Страната на розите и виното крие много история, епикурейски традиции и запазена природа, което я превръща в чудесно място за приключенски туризъм през цялата година,“ пише авторката преди да отведе читателя на кратко пътешествие из страната. Мелник е отбелязан на картата на Lonely Planet като първокласна винена дестинация, съчетала духа на Възрожденската архитектура и тракийското наследство и като градчето, от което Уинстън Чърчил редовно е поръчвал от любимата си Широка мелнишка лоза. Долината на розите със нейния ежегоден розобер и вековни традиции в производството на розово масло и Казанлък с обновения си Музей на розата също попадат в полезрението на авторката.

Цялата новина четете ТУК.

Коментари: 0