Клошари прекъснаха ел.захранването на 2332 клиенти на ЧЕЗ

Екипи на компанията работят за отстраняване на повредата

Клошари прекъснаха ел.захранването на 2332 клиенти на ЧЕЗ

Клошари проникнаха с взлом в трафопост, собственост на ЧЕЗ Разпределение България, и предизвикаха пожар в съоръжението. В резултат 2332 клиенти на компанията в столичните квартали „Св. Троица“ и „Фондови жилища“ останаха без електрозахранване за 30 минути. Екипите на ЧЕЗ все още работят по възстановяване на електроподаването на още 290 домакинства.

„Инцидентът се случи днес към 14 ч. Пожарът беше потушен от колегите от „Пожарна безопасност и защита на населението“. Веднага след това екипите ни започнаха да работят по отстраняване на щетите и възстановяване на електрозахранването на засегнатите клиенти. Работата продължава и в момента, ще върнем спокойствието на хората възможно най-бързо“, каза „Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

През 2015 г. ЧЕЗ регистрира 183 броя прекъсвания за общо 33 600 клиенти в продължение на 3750 часа вследствие на посегателства над мрежата на компанията. В резултат на това ЧЕЗ Разпределение България инвестира с  3,2 млн. лева по-малко в подобряване и развитие на мрежата и услугите.

Коментари: 0