Търсете предизвикателствата и предлагайте успешни решения

Наградата „Мисис Икономика” 2014 е висока оценка не само за мен, а и за целия екип, който ръководя, казва д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България и „Мисис Икономика 2014”

Търсете предизвикателствата и предлагайте успешни решения
3947 ~ 2 мин. четене
Татяна Явашева Автор: Татяна Явашева
Д-р инж. Боряна Манолова е Главен изпълнителен директор на Siemens за България. Председател е на Съвета на жените в бизнеса в България и е член на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Доктор по електроснабдяване и електрообзавеждане и магистър по електронна техника и микроелектроника от Русенски университет „Ангел Кънчев", магистър по корпоративни финанси от Стопанската академия в Свищов. Специализирала е във френския институт INSEAD и Университета "Бокони" в Милано.

Г-жо Манолова, как приемата отличието "Мисис Икономика" 2014?


Наградата "Мисис Икономика" 2014 е важна за мен, тъй като е оценка за моята работа като главен изпълнителен директор на Siemens България. Това е високо признание не само за мен, а и за целия екип, който ръководя.

С какво Siemens заслужава отличието?

Siemens е комплексна иновативна компания, която предлага решения в сферите на електрификация, автоматизация и дигитализация. Развиваме дейност в ключови сектори, особено важни за българската икономика  - енергетика, индустрия, градска и транспортнa инфраструктура, здравеопазване.  

В България е изграден и компетентен център в областта на сградните технологии, който разработва проекти за целия свят. В производственото ни предприятие в Правец произвеждаме детайли за трансформатори. Siemens работи на различни пазари, представени сме в над 190 страни в света. И всеки пазар има своите специфики. В България Siemens присъства от 136 години, като имаме дълга и успешна история и сме важна част от развитието на страната.

Каква беше 2014 година и каква очаквате да бъде предстоящата 2015 г.?

Изпращаме трудна и сложна година, белязана от политическа нестабилност и проблеми в банковия сектор. Въпреки това бяхме фокусирани върху дългосрочни проекти и смятаме, че сме се справили успешно. Надяваме се 2015 г. да е по-добра и в нея да се постигне успешно завършване на първия програмен период на европейското финансиране и да стартират новите оперативни програми, които са изключително важни за икономиката на България.

Какво ще пожелаете на следващите участници в конкурса "Мистър и Мисис Икономика" 2015?

На следващите претенденти за голямата награда "Мистър и Мисис Икономика" пожелавам да търсят предизвикателствата, да се справят с тях и да бъдат истински успешни.

Подкрепи Economic.bg