10-те най-красиви места в Шри Ланка

Готови ли сте за едно екзотично пътуване

10-те най-красиви места в Шри Ланка

Снимка: Pixabay

Шри Ланка е островна държава в Индия, разположена по крайбрежието на Индийския океан. Пейзажите, които ще видите в тази страна, са буйна зелена растителност, сухи равнини, дълги плажове, гигантски слонове и незабравими пътувания с влак. Представяме ви 10-те най-красиви места, които не трябва да пропускате ако решите да посетите тази екзотична държава. 


10. Yala National Park

Паркът е дом на едни от най-големите видове леопарди на земята. Този земен рай е пълен с гори и буйна растителност.


9. Mirissa

Mirissa е обичан плаж от местни и туристи. Посетителите могат да се насладят на слънчеви бани или да гледат китове, губейки допир с реалността. 


8. Sigiriya Rock Fortness

Sigiriya е древна крепост, разположена в северната част на Матале, близо до град Дамбула в Централната провинция на Шри Ланка. Масивната скална колона е с височина почти 200 метра. Удивителните водни градини и спиращите дъха стенописи са красива гледка.


7. Old Dutch Fort

Това е най-добре запазената морска крепост в Южна Азия. Тук можете да се насладите на спокоен следобяд с изглед към морето. 


6. Adams Peak

Adams Peak е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Гледката от върха е великолепна по залез и може да се полюбувате на красотата на Шри Ланка.


5. Dambulla Cave Temple

В пещерата Дамбула има над 150 статуи на Буда, а стенописите вътре са зашеметяващи. Разходката в храма ще ви пренесе в едно пътуване из древните времена на Шри Ланка.


4. Polonnaruwa

Polonnaruwa е древен град, пълен с руини. Той е добре запазен така че туристите могат да се насладят на средновековния град. Археологическият обект е пълен с надгробни паметници, статуи и храмове.


3. Pinnawala Elephant Orphanage

Този спиращ дъха дом на бебета слонове е място, което определено трябва да посетите. За момент ще се потопите в живота на тези изключителни животи, гледайки как се къпят и наслаждават на слънчевите дни в Шри Ланка.


2. Nuwara Eliya

Градът е построен през 19-ти век. В него можете да видите голф игрище, заведения и сгради в стил Тюдор. Ако искате да си направите разходка с влак в Шри Ланка, която определено никога няма да забравите, Nuwara Eliya трябва да бъде вашият избор. 


1. Ella


Ела е град, разположен в област Бадула на Шри Ланка. Около него можете да видите някои красиви атракции като храмът Dhowa и водопадът Ravana. Градът е характерен със зеленчукови ферми, чаени насаждения и гъсти гори. 
Коментари: 0