Технологичният сектор се върна на зелено

Златото смени посоката на движение, след като успя да образува двойно дъно

Технологичният сектор се върна на зелено

Снимка: БТА

100 ~ 1 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските индекси се повишиха в четвъртък, след като паднаха три поредни сесии преди това. Технологичният сектор се завърна на зелено, докато последните седмични молби за помощи при безработица достигнаха най-ниското си ниво от началото на пандемията и също подкрепиха положителното движение на пазарите. S&P 500 се покачи с 1%, докато технологичният Nasdaq скочи с 1.7% до 13 535 пункта в края на деня.

Инструмент на фокус - Johnson & Johnson

Акциите на компанията се намират във възходящ тренд. Всяка корекция в цената беше ограничена около възходящата тренд линия, която съвпадна със 100-периодната проста пълзяща средна. Цената през последните седмици проби линия на съпротива, което се приема като сигнал за продължение на възходящото движение.

GBP/CAD

Валутната двойка се намира в низходящ тренд от началото на март. На 8-часовата графика се сформира техническа фигура възходящ триъгълник. Цената успешно проби 50 периодната проста пълзяща средна, като пробив на горната граница на триъгълника може да даде възможност за навлизане в дълга позиция с цел 1.7300 с добро взаимоотношение риск/печалба.

XAU/USD

Златото смени посоката на движение след като успя да образува двойно дъно. Последва силен възходящ тренд, като само през последните 7 сесии цената на метала скочи с над 4%. Взимайки под внимание стойностите на бавния Стохастик и факта, че цената достигна зона на съпротива, възможно е да видим корекция през следващите няколко сесии до образуваната възходяща тренд линия.

USNAS100

Технологичният индекс се възстанови през последната сесия, като на графиката успя да образува тренд обръщащ сигнал – двойно дъно. Цената скочи рязко, като успешно проби образуваната низходяща тренд линия. Следващият тест на силата на възходящото движение е 50 SMA, като задържане над индикатора може да затвърди бичите ни нагласи.

Коментари: 0